top of page
  • Tommy Heylen

Review: Warriors All-Stars


Ontwikkelaar: Omega Force

Uitgever: Tecmo Koei

Platform: PS4, PS Vita, PC

Releasedatum: 2 september 2017

Ben je klaar om alweer duizenden vijanden in de pan te hakken? Bij de meeste games zou dit een geweldig overstatement zijn, maar bij de Warrior-games is het natuurlijk niets anders dan de waarheid. De Warrior-games, net zoals bijvoorbeeld de One Piece-games, maken gebruik van de gameplay-mechaniek dat je gewoon keihard moet slaan tot er duizenden vallen.

Het is een game van KOEI Tecmo en de titel 'All-Stars' zegt alles: de strijders uit verschillende franchises - van Nioh tot Warriors - komen samen om te vechten tegen een broeiend kwaad. Dan moet er natuurlijk een verhaal zijn, een reden die de helden allemaal samen brengt, maar dat valt wat tegen. In principe hoeft het verhaal voor zo'n game natuurlijk niet zo uitgebreid te zijn en al zeker niet de premisse. Maar een katachtig, schattig wezentje dat via een portaal helden uit andere werelden oproept om haar wereld te redden is snel en mager. Maar goed, we doen het er mee en hopen dat het verhaal op zich tijdens de campagne zich wat ontwikkeld.

Maar eerlijk? Dat doet het niet echt. We zijn zo'n acht uur bezig geweest met het verhaal en buiten wat interacties tussen personages uit verschillende Tecmo KOEI-universa is er niet zoveel aan. De interacties zijn wel tof, en voor de fans van de reeksen is het vast en zeker leuk om ze allemaal samen te zien, maar als gemiddelde gamer gaat het je niet énorm aanspreken. Voor een groot stuk is de game dus fan-service, maar laten we eerlijk zijn: dat zijn de meeste 'All-Star'-games wel. Toch heeft de ontwikkelaar een paar dingen ondernomen om de game zo goed mogelijk te maken, en da's op zich al een verdienste. Een game als Warriors All-Stars kan een makkelijke cash and grab zijn omdat de trouwen Tecmo-fans het toch wel zouden kopen, maar er is toch wel wat werk ingestoken.

Zou zijn alle missies en activiteiten in een World Map gestopt. Het is wat overzichtelijker en geeft een ander gevoel, maar buiten esthetiek heeft het geen andere functie. Daat had misschien wel wat meer mee gedaan kunnen worden, maar goed: het is iets nieuw. Net als de 'regard' meter. Dat duidt een band aan tussen de personages. Op zich is het helemaal niets nieuw en zien we dat in meerdere games, maar het is een manier om de speler er toe te bewegen veel verschillende personages in verschillende party's te gebruiken. Of dat dan effectief belonend is naar de gameplay toe? Zelf vonden we dat er te weinig verschil door gemaakt wordt.

Voor het overige blijft de gameplay natuurlijk trouw aan de formule van de Warrior-games. Heel veel vijanden in mappen met een doolhofstructuur en een chaos wanneer je vecht. Die chaos wordt bemoeilijkt door een camera die niet echt meewerkt. Je hebt wel een knop om de camera goed te zetten, maar anno 2017 mag de camera toch ietsje dynamischer zijn dan dat. Afgezien van dat is het gewoon de vertrouwde formule en vullen zich er enkele metertjes op om speciale moves uit te voeren en die zien er dan weer wel schitterend uit. Want grafisch mag deze All-Stars versie zich een vooruitgang noemen. Betere belichting, betere modellen en speciale effecten die de game een overall betere look meegeven. Ook op dat vlak dus wat vooruitgang, al zijn de omgevingen nog steeds ietwat ondermaats.

Al bij al mogen we besluiten dat Warriors All-Stars een serieus stukje fan-service is die elke fan van deze games zal bekoren. De vele verschillende helden uit verschillende games maken een game die heel erg leuk is om spelen en hier en daar iets nieuws brengt, maar veelal same old, same old is.

6,5/10


bottom of page