top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Running with the Devil

Format: DVD Genre: Actie Speelduur: +/- 100 Minuten

Regisseur: Jason Cabell

Acteurs: Nicolas Cage, Laurence Fishburne, COle Hauser, Leslie Bibb, ...

Beeld : 1.78:1 Taal: DD 5.1| Engels Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Elke maand verschijnen er wel een aantal B-films in het actiegenre die interessant klinken omwille van de illustere cast die ze meedragen. Vaak zijn het voormalige A-list actiesterren als Bruce Willis, Nicolas Cage, Steven Seagel en co. die de dienst uitmaken. En ja hoor, ook deze maand is Nicolas Cage van de partij.


Maar in Running with the Devil is Cage niet alleen. Vanuit het voormalige A-list sterrendom brengt hij Laurence Fishburne mee. Twee straffe namen als hoofdrol in de drugsthriller Running with the Devil. Een drugsbaas verliest een hele lading drugs, en stuurt zijn twee beste mannen, The Cook en The Man er op uit om het drugsnetwerk na te trekken en de drugs terug te vinden. En ja hoor, The Cook en The Man zijn respectievelijk Cage en Fishburne. Geen echte namen, maar aliassen dus en dat geldt voor de meeste, zoniet alle, personages. Een teken van een mindere film?





Eigenlijk wel. Het is luie scripting en dat sijpelt door in elk aspect van het verhaal. Het verhaal heeft op zich niet heel veel om het lijf. Dat zou het kunnen hebben, want we reizen met Cook en Man door heel wat exotische locaties en zien heel wat markante figuren opduiken. De cinematografie en de vertolkingen zijn dan ook best te pruimen, al is Cage gewoon Cage. Maar toegegeven: we blijven hem graag bezig zien. De film verveelt dan wel ook geen moment, ondanks het matige verhaal. Maar het is wel een film voor de echte Cage/actie-fans.


Running with the Devil heeft niet bijster veel om het lijf, maar desalniettemin kunnen we niet zeggen dat we niet geëntertaind worden. Als thriller en als je Cage-fan bent is het een film die te pruimen is en overall best nog heel erg degelijk geregisseerd is.


6/10

© Game4Me

bottom of page