top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Trauma Center

Format: DVD Genre: Actie Speelduur: +/- 87 Minuten

Regisseur: Matt Eskandari

Acteurs: Bruce Willis, Nicky Whelan, Steve Guttenberg, Texas Battle

Beeld : 2.39::1 Taal: DD 5.1| Engels Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


April belooft een rustige maand te worden qua DVD en Blu-ray releases, dus heb je alle tijd om de maart-releases rustig te bekijken. Eén ervan is een film waarin Bruce Willis alweer van de partij is. Vertolkingen die hij op automatische piloot brengt krijgen we in de nadagen van zijn carrière met hopen. We konden alleen maar hopen dat Trauma Center anders ging zijn.


In Trauma Center vertolkt Bruce Willis de rol van de agent wiens partner vermoord wordt en de getuige van de moord moet beschermen, die in het been geraakt wordt. Die kogel is mogelijk bewijs, dus willen de moordenaars haar uit de weg ruimen. Toegegeven: inventief is het plot niet en helaas geraakt het verhaal nooit echt van de grond. Ook al omdat de scène van Willis die de moord op zijn partner ontdekt, er emotioneel weinig op inhakt. Daardoor krijgt het verhaal weinig gewicht mee. Al is een film als Trauma Center natuurlijk niet een film waar je naar kijkt voor het verhaal.





Naar zo'n film kijk je voor de actie en die valt wonderwel nog mee. Bruce Willis zijn personages beleeft meer buiten het ziekenhuis als erbinnen - maar de vertolking is eens niet op automatische piloot - en dus moet Madison, gespeeld door Nicky Whelan, dus zelf zien te overleven. Ze gaat een beetje Home Alone-stijl in tegen de mannen die haar op de hielen zitten. Op dat vlak is de film een beetje een mix van Die Hard en Home Alone. Alleen veel minder goed, natuurlijk. Toch zijn het camerawerk en de actie nog goed genoeg om het niet helemaal een throwaway-film te noemen. Het is een matige film, maar een actiefilm die goed genoeg is om in Corona-tijden de tijd te doden.


Bruce Willis maakt de laatste jaren heel veel mindere film, en deze is zeker en vast ook geen topper maar het is wel beter dan de bagger die hij met regelmaat van de klok op automatische piloot afhaspelt. Een matig verhaal, weinig origineel maar wel een goede Nicky Whelan, aardige actie en bijwijlen sterk camerawerk.


6/10


© Game4Me

bottom of page