top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Vault

Format: DVD Genre: Actie Speelduur: +/- 95 Minuten

Regisseur: Tom DeNucci

Acteurs: Theo Rossi, Clive Standen, Samira Wiley, Chazz Palminteri, ...

Beeld : 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


De jaren '80 en '70 waren jaren waarin kitsch qua interieur en mode de trend was, gelleerde kapsels de norm waren en bankovervallen nog populair waren onder rasechte 'boeven'. Uitgekiende bankovervallen zijn verleden tijd, maar Tom DeNucci laat ons met 'Vault' nog eens een gouwe ouwe bankoverval beleven. Of dat ook een entertainende film oplevert?


In Vault valt er geen uitgebreide cast met bekende namen te rapen, of geen doorwinterde regisseur. Dat betekent meestal een zeer matige B-film met een uitgehold clichéverhaal. Op zich is het verhaal van Vault inderdaad niet bijster origineel, maar al vlug merken we gelukkig dat het niet om de zoveelste budgetbak-titel gaat. Makkers Deuce en Chucky belandden in de cel na een mislukte overval maar worden vrij snel gerekruteerd na een 'prison brawl' . Waarom? Om de mafiabank van de Cosa Nostra te overvallen.





Dat lijkt een verhaal te worden dat spannend en snedig is, maar dat is het niet altijd. In het begin wordt het verhaal wat te gehaast uit de doeken gedaan, en nadien valt het op sommige momenten wat stil. Toch is het een genietbare gangsterfilm. De uitstekende beeldvorming is daar niet vreemd aan, en de jaren '70 worden op een sfeervolle en ons inziens correcte manier op het scherm getoverd maar ook de vertolkingen zijn best aardig. Sommige personages lijken wel een beetje overdreven, haast een karikatuur qua uiterlijk, maar de degelijke vertolkingen overstijgen dat nog. De combinatie van dat alles levert een verrassend degelijke misdaadfilm op.


Vault was zeker en vast geen film waarvan je veel van verwacht. Een onervaren cast en regisseur in een straight-to-DVD film? Dat levert steevast zeer matige films op. Vault bewijst met knappe beelden, veel sfeer en goede vertolkingen dus dat er wel degelijk leuke films uit voort kunnen komen.


7/10


© Game4Me

bottom of page