• Game4Me

Review: MotoGP 20

Ontwikkelaar: Milestone Uitgever: Milestone

Platformen: Switch, PC, PS4, Xbox One Genre: Race

Releasedatum: 23 april 2020 Adviesprijs: € 69.99


Sportwedstrijden anno 2020? Die zijn door deze pandemie nog steeds niet aan het gebeuren. En vooraleer we in stadions en naast circuits tussen het publiek plaatsnemen, zal nog een tijdje duren. Wat wel onverminderd doorgaat, zijn de releases van race- en sportgames! Met MotoGP 20 kunnen alvast onze virtuele dosis races opdoen.


MotoGP is een reek die nu al een tijdje meegaat, maar niet altijd met evenveel succes. Ontwikkelaar Milestone heeft nu wel al heel wat kilometers op de teller wat racegames betreft, dus het is altijd uitkijken wat men verbeterd heeft aan de game. MotoGP 19 was een stap vooruit. Zowel qua content als mogelijkheden om zaken vrij te spelen én hun historische scenario's die je kon spelen. Milestone lijkt zich op die zaken geconcentreren om de game te verbeteren. Zeker de zaken die je kan vrijspelen en de customization heeft verder stappen vooruit gezet. Niet alleen speel je hedendaagse zaken vrij, maar werden de historisch scenario's zo aangepast dat je ook rijders, motoren en meer uit het verleden kan vrijspelen.

Dat zijn natuurlijk zaken die het hart van een echte motorace-fan aanspreken. Voor echte 'moto-heads' is MotoGP 20 dan ook een heel uitgebreide game met veel aanpassingsmogelijkheden, vrij te spelen dingen én werden de standaard historische scenario's vervangen met races en events die elke dag veranderen. Dat zorgt voor meer afwisseling en drang om te spelen. Op dat vlak heeft Milestone het dus goed aangepakt, maar uiteraard willen we ook graag gewoon leuke hedendaagse seizoenen om te spelen. Qua modi is er op dat vlak niet veel, eigenlijk niets, veranderd. De standaard carrière, Time Trials en andere te verwachten modi zijn aanwezig. en op enkele dingetjes in de carrière na is er niet veel gesleuteld aan de modi.


Je maakt nog steeds je rijder aan, kiest je klasse om in te starten en werkt je weg naar boven. Al kan je meteen in de topklasse van het motoracen starten en zo jezelf in de kijker racen bij topteams in plaats van in de onderste categorie te starten, zoals je vaak bij racegames ziet. Je kiest op dat vlak zelf hoe diep je wil gaan. Voor het overige zijn er kleine dingen verandert in de career mode. Je kan je eigen personeel kiezen en de technologische ontwikkelingen zijn iets uitgebreider, maar de inhoud van die career mode is grotendeels hetzelfde. Op vlak van pure gameplay, op het circuit, werden meer vorderingen gemaakt.
Het racegevoel is enorm belangrijk bij racegames en op dat vlak voelt het alweer iets uitgebalanceerder en realistischer. Uitdagender ook. Enerzijds omdat de balans van het racen en je moto aangepast is, anderzijds omwille van de meer uitdagende AI. Maar qua racen moet je jezelf voorbereiden te oefenen op het bochtenwerk. In vorige MotoGP-games was het niet al te moeilijk om vlak voor een harde bocht compleet in de remmen te gaan en alsnog recht te blijven. Dat is hier pakken lastiger. Zomaar vol in de remmen levert problemen op. Alleen dat al voegt extra uitdaging toe aan de game.


Maar ook de AI zorgt voor uitdaging. De AI van je tegenstanders heeft meer een 'eigen willetje' en doet niet zomaar steeds hetzelfde. Een van de mindere dingen aan MotoGP 19 en voorgangers was dat je haast kon voorspellen waar ze hun lijn verdedigden en hoe ze gingen versnellen en remmen. Hier niet. Véél minder. En s

oms té agressief. De AI is heus wel beter, maar soms dus té maniakaal. Ook dat kan voor ergernissen zorgen. Grafisch is het dan weer wat we konden verwachten. Iets meer detail op de voorgrond, maar de omgevingen blijven een zorgenkind. Te vaak vergeten in racegames en ook in MotoGP 20 zien we daar geen enkele vooruitgang in. Je kan argumenteren dat we ons toch concentreren op het circuit, waar wél een beetje visuele vooruitgang is, maar toch zien we rond circuits ook graag verbetering.


MotoGP 19 was een stap in de goede richting, MotoGP 20 is ook alweer een stapje vooruit. Dat er niet meer creatief omgesprongen wordt met modi is jammer, maar met de klassieke races proberen ze iets te doen en de kleine aanpassingen zorgen wel voor beterschap. Voor racefans een goede game.


8/10


© Game4Me© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now